Verplichte verzekering voor aannemers

Toen het voorstel voor de verplichte verzekering ter sprake kwam, onderzocht AVL Woningbouw al eens of dit wel zo’n goede zaak is voor de bouwheer. Onze balans viel niet al te positief uit zoals je hier kan lezen. Helaas is er nu de officiële mededeling dat vanaf 1 juli 2018 de verplichte verzekering in voege treedt.

Extra kosten

Kom je na de bouw van je woning een schadegeval tegen waarbij de stabiliteit in het gedrang komt? Dan kan je als bouwer beroep doen op deze verplichte verzekering. Dit type van schadegevallen komt echter zeer zelden voor, waardoor de aannemers het nut er niet meteen van inzien en de kosten van verzekering gaan doorrekenen aan de bouwheer. Wordt je definitieve stedenbouwkundige vergunning na 1 juli 2018 afgeleverd, dan gaat de kost van je woning meteen omhoog.

Hoe veel gaat dat extra kosten?

De verzekeringsbranche is volop bezig met het maken van risicoanalyses waardoor die pas ten vroegste eind november de eerste offertes kunnen afleveren. Op basis van hun analyses moeten de “herverzekeraars” uit het buitenland ook nog hun prijzen opmaken. De exacte meerkost is op dit moment dus niet gekend. 

Snel zijn is de boodschap

Wie deze kosten wil vermijden, kan dus best vandaag al starten met zijn bouwplannen ongeacht met wie je bouwt. Want ook al start je nog in 2017 met je plannen, het kan best dat je vergunning er pas in juli 2018 of later ligt. Door nu al te starten, spaar je op termijn die nog ongekende kosten uit en vermijd je ook nog eens de grote drukte die er voor 1 juli gaat plaatsvinden om de bouwvergunningen tijdig te laten goedkeuren. 

Bij AVL Woningbouw staan onze bouwadviseurs alvast klaar om samen met jou aan de slag te gaan.

Contacteer ons