VAN ONTWERP TOT OPLEVERING

Een woning bouwen doe je niet zomaar. Het proces neemt gemakkelijk enkele jaren van je leven in beslag, je moet op zoek naar betrouwbare partners en ook financieel moet je het één en ander overwegen. Kies je voor onze sleutel-op-de-deuraanpak, dan denken we met je mee vanaf het eerste ontwerp tot en met de oplevering.

 

Eerste gesprekken

Alles start met een eerste vrijblijvend gesprek. Daarbij vertrekken we van het vanzelfsprekende: hoe groot is je gezin, hoe veel slaapkamers wil je, moet er een extra bureauruimte zijn… Kortom wat moet er zeker in je nieuwe woning zitten dat je in je huidige woning mist. Daarna komen andere vragen aan bod zoals welke bouwstijl verkies je, heb je al een stuk bouwgrond, of juist niet, welke energiebesparende maatregelen wil je integreren, welk bouwbudget heb je voor ogen...?

Allemaal vragen die je eerst met onze bouwadviseurs moet bespreken. Op basis hiervan kunnen ze een inschatting maken of je wensen en noden ook te verenigen zijn met je vooropgestelde budget. De bouwadviseur die je begeleidt tijdens deze gesprekken, zal je tot aan de start van de bouw van je woning opvolgen.

Het Ontwerp

Je hebt je bouwgrond en een duidelijk idee van wat je wil van je woning. Dan is het tijd om samen te zitten met een architect. Dat kan je eigen architect zijn, maar evengoed een van AVL Woningbouw. Het uiteindelijk doel is hetzelfde: jouw woning ontwerpen op maat van jouw wensen en behoeften.

Offerte en contract

Het plan van je droomwoning is klaar. Tijd om een offerte op te maken. We doen dit zo gedetailleerd mogelijk zodat je in de offerte de exacte prijs, tot op de eurocent, van je woning kent. Eens de kostprijs gekend is, kan je eventueel het ontwerp nog wat bijsturen of opties bespreken.

Met een goedgekeurde offerte stellen we vervolgens een contract op volgens Wet Breyne en wordt het bouwaanvraagdossier ingediend door de architect. De prijs is bepaald en over de termijn worden nu ook duidelijke afspraken gemaakt.

Laatste planbespreking & opstart

Vlak voor de bouwstart van je woning wordt een definitieve planbespreking ingepland. Lastminutewijzigingen in het plan, bijvoorbeeld in functie van je gekozen keuken of badkamer of omwille van stedenbouwkundige eisen, worden besproken. Hierna worden de uitvoeringsplannen opgemaakt en doorgestuurd naar de aannemers.

Nu kunnen we beginnen bouwen! De werfleider wordt je volgend aanspreekpunt en volgt samen met de architect de bouw van je woning nauwgezet op. Het is zijn taak de woning te bouwen zoals ze op het plan en in het lastenboek beschreven staat en te kijken of de aannemers hun afspraken naleven.

Voorlopige & definitieve oplevering

De werken zijn afgerond. De werfleider overloopt samen met jou en de architect de volledige woning en laat eventuele opmerkingen bijwerken. Je kan nu naar jouw gloednieuwe woning verhuizen. Zijn er pijnpunten die enkel door het gebruik van de woning opgemerkt kunnen worden? Geen zorgen. 

Een jaar later komen we op bezoek, dat is het moment om ze aan te kaarten en samen naar een oplossing te zoeken. De definitieve oplevering is van onze kant een garantie dat deze zaken opgelost worden.

laat je alvast inspireren door de reeds opgeleverde warme nesten

Traffic sign

Woningen

incl. grond