JOUW ENERGIEZUINIGE WONING

Een woning op maat van de klant, dat is de visie van AVL Woningbouw. En daar hoort natuurlijk ook het energieverhaal bij. Vanaf de offertefase heb je een overzicht van de energieprestatie van je woning. Zo weet je meteen of je woning voldoet aan de huidige normen en kan je eenvoudig bijsturen met de EPB-prognose als leidraad.

 

Eerst de basis, dan de technieken

Prioriteit nummer één is een goede basiskwaliteit. Al onze woningen zijn doorgedreven geïsoleerd, vallen binnen de energienormen en alle bouwdetails staan op punt. We werken met een detailboek zodat al onze medewerkers de bouwknopen kennen en zorgvuldig uitvoeren. Daarna kijken we wat investeringsgewijs voor jou de beste keuze is om een stapje verder te gaan. Hierbij zoeken we voortdurend naar nieuwe oplossingen en technologieën om het wooncomfort te waarborgen.

energievriendelijk wonen

Persoonlijke aanpak

Dankzij onze persoonlijke begeleiding kiezen we steeds voor de energieoplossingen die het beste bij jou passen. Gedaan met onnodige investeringen om te voldoen aan de verplichte eis van hernieuwbare energie die je nadien niets extra opleveren. AVL zorgt ervoor dat de juiste technieken toegepast worden, steeds in functie van je gezinssituatie en budget.

Financieel steuntje in de rug

Energiezuinig bouwen is een win-winsituatie. Je woont in een comfortabele woning met lage energiekosten en bent zeker van een hoge doorverkoopwaarde. Vanaf een E-peil van 30 kom je bovendien in aanmerking voor premies. In 2017 is dat 50 procent vermindering op de onroerende voorheffing, vijf jaar lang. Ga je tot E20 of de BEN-norm, dan is dat zelfs 100 procent.

Wat met alternatieve bouwwijzen?

Houtskeletwoningen of zelfs een woning uit strobalen… Alternatieve bouwmethodes die ecologischer zouden zijn. Maar klopt dat wel? Tal van tegensprekende studies zijn aan het onderwerp gewijd zonder concrete bewijzen. Bij AVL Woningbouw zijn we er dan ook van overtuigd dat je met een massieve woning net zo energiezuinig kan bouwen dan de alternatieve bouwmethodes. De massa van de woning beïnvloedt zelfs het zomercomfort in een positieve zin.


Traffic sign

Woningen

incl. grond