MVO

Hoe AVL maatschappelijk verantwoord onderneemt

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO)

Als familiale kmo is AVL Woningbouw bijzonder betrokken bij het welzijn van de mensen in de regio waarin we actief zijn.


De drie P's van het Maatschappelijk ondernemen - Personen, Planeet en Profijt - zijn voor ons dan ook de leidraad in alles wat we doen.


Die drie P’s staan voor:

  • Personen: Oftewel de manier waarop we tegemoet komen aan de belangen en behoeften van mensen, in de breedste zin van het woord.
  • Planeet: De milieueffecten die onze organisatie veroorzaakt en de manier waarop we daarmee omgaan.
  • Profijt: Zonder winst geen duurzame bedrijfsvoering, een van de hoekstenen van onze welvaartsmaatschappij. Dus ook die moet in het kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen zorgvuldig worden bewaakt.

Vanuit die filosofie proberen we een positieve bijdrage te leveren aan de samenleving en het milieu, terwijl we er tegelijkertijd over waken onze bedrijfsdoelstellingen te behalen.

De voorbeelden hieronder zijn maar een greep uit hetgeen AVL Woningbouw onderneemt op het vlak van duurzaam, maatschappelijk verantwoord ondernemen. Zit je met vragen hierover, spreek er ons dan gerust over aan.

een greep uit onze duurzame initiatieven

planeet

Ontdek onze duurzame showroom met gloednieuwe zonnepanelen

Bij AVL Woningbouw streven we naar een groenere toekomst, en daarom hebben we onze showroom uitgerust met maar liefst 594 zonnepanelen. Met een totaal vermogen van 252.450 Wp kunnen we nu genieten van schone energie die rechtstreeks van de zon komt.

Deze installatie wordt geschat op een verwachte opbrengst van 225.000 kWh per jaar. Dit betekent dat we meer dan genoeg energie genereren om in onze eigen elektriciteitsbehoefte te voorzien. Ons jaarlijks elektriciteitsverbruik bedraagt namelijk 190.000 kWh. Met onze zonnepanelen dragen we niet alleen bij aan een duurzamere wereld, maar besparen we ook op onze energiekosten.

personen

AVL & Spectrumcollege: een perfecte praktijkmatch

“Waar kunnen onze toekomstige bouwvakkers hun vak beter leren dan op een echte werf?”

Dit was het logische uitgangspunt van de vakleraren Bouw van het Spectrumcollege in Beringen. Maar hoe krijg je dat georganiseerd? En wie durft het aan om met jongeren te werken die nog niet eens van de schoolbanken zijn? Enkele jaren later zijn dit soort vragen en twijfels omgezet in een schoolvoorbeeld van werkplekleren

Leerlingen uit de studierichting 'bouw' krijgen bij AVL de kans om hun vaardigheden op echte werven te ontwikkelen. Onder begeleiding van ervaren vakmensen werken ze aan projecten en leren ze de fijne kneepjes van het vak. 

AVL actie mvo

PROFIJT

ACTIE: Woondromen in balans met jouw leven

Binnen de MVO-aanpak van AVL Woningbouw willen we graag de verantwoordelijkheid nemen om duurzaam en ethisch te handelen, met zorg voor zowel onze klanten als de maatschappij als geheel. 

Wij begrijpen dat een woonkrediet een belangrijke beslissing is die je leven kan beïnvloeden. Daarom nodigen we je uit om langs te komen en te ontdekken hoe we jouw woonwensen in harmonie kunnen brengen met duurzaamheid en jouw leven. Zo hoef je niet langer te twijfelen tussen jouw woonplannen, een cultureel evenement of het verkennen van nieuwe horizonten. Maak vandaag nog een afspraak met een van onze bouwadviseurs, en samen kunnen we een positieve impact creëren.

planeet

Ons wagenpark fonkelt na regenwasbeurt

Bij AVL Woningbouw omarmen we duurzaamheid in al haar facetten. Als onderdeel van ons voortdurende streven naar milieubewustzijn, hebben we een innovatieve aanpak geïntegreerd om ons wagenpark te reinigen met regenwater. Deze ecologische keuze biedt niet alleen voordelen voor het milieu, maar heeft ook tastbare voordelen voor onze organisatie.

Door regenwater te gebruiken voor onze carwash verminderen we aanzienlijk ons waterverbruik, wat bijdraagt aan de algehele waterbesparing. Maar liefst +3000 wasbeurten per jaar zorgen al sinds 2006 voor een net wagenpark. Met 95% regenwater en gecontroleerde waterlozing minimaliseren we onze ecologische voetafdruk..

AVL Woningbouw van metser tot werfleider

personen

Van metser tot werfleider

Voor duizenden klanten hebben we al een warm nest gecreëerd. En dat is ook wat we ons personeel willen aanbieden: een fijne werkplek waar ze graag naartoe komen. Waar ze hun job op een goede en veilige manier kunnen uitvoeren.

Een van hen is Tim Verslegers (31). Hij sloot zich dertien jaar geleden aan bij de AVL-familie. Toen startte hij als metselaar, vandaag is hij werfleider. Maak kennis met deze gepassioneerde bouwvakker. De passie voor het vak van metselaar kreeg Tim mee van zijn broer. Ook Tim besloot de richting ‘bouw’ aan het Spectrumcollege in Beringen te volgen. Daar kwam hij voor het eerst in contact met AVL. 

AVL MVO opleiding

PROFIJT

Bouwen aan expertise

Wij geloven in het koesteren van onze werknemers als ons meest waardevolle kapitaal. Opleiding speelt hierbij een cruciale rol. Wij zien opleiding als een investering in de groei en ontwikkeling van onze medewerkers. Het stelt hen niet alleen in staat om hun huidige taken beter uit te voeren, maar opent ook deuren naar nieuwe vaardigheden en expertise.

Onze ploegbazen en werfleiders zetten hun leerreis voort met een inspirerende opleiding van Steenfabriek Vandersanden. Deze waardevolle kennis verrijkt ons team en we kijken ernaar uit om deze nieuwe kennis voor jou in te zetten.

duurzaamheid als prioriteit

Daarnaast bieden we op kantoor altijd vers fruit aan, waardoor een gezonde werkomgeving wordt gestimuleerd. Duurzaamheid, groei en welzijn van onze medewerkers staan centraal in alles wat we ondernemen.

bespreek de mogelijkheden voor jouw duurzame woning

Maak vandaag nog een vrijblijvende afspraak

Ter bescherming van uw persoonsgegevens maakt Browsbox gebruik van de reCAPTCHA-technologie van Google. Het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn daarop van toepassing.
AVL Woningbouw showroom
Traffic sign

Woningen

incl. grond