Kies niet in functie van je E-peil, maar van je gezinssituatie

Vanaf 2021 is elke nieuwbouwwoning verplicht bijna-energieneutraal (BEN). Elke woning van AVL Woningbouw kan met de nodige inspanningen vandaag al voldoen aan die BEN-norm (E30). Dit dankzij een pakket energiezuinige maatregelen op maat van de bouwheer mét maximaal rendement. Steeds samengesteld in functie van jouw gezinssituatie en budget.

Hernieuwbare technieken in functie van je verbruik

Een energiezuinige woning begint uiteraard bij een doorgedreven isolatie. Dit, samen met driedubbele beglazing en bouwdetails die volledig op punt staan is de basis voor elke woning van AVL. Daarna is het aan jou om samen met onze bouwadviseurs in de technieken te duiken en extra energiebesparende maatregelen zoals PV-panelen, een zonneboiler of warmtepomp te kiezen.

De juiste keuzes maken is hierbij zeer belangrijk, want vanaf een bepaald moment verdien je sommige investeringen niet meer terug. Een gezin van drie personen heeft aan 14 tot 16 zonnepanelen voldoende voor hun verbruik. Leggen ze er 20, dan daalt hun E-peil met vier punten, maar hebben ze niets aan die overtollige energie.

Onze bouwadviseurs zijn zich hiervan bewust en stemmen samen met jou de hernieuwbare technieken af op jouw verbruik. Het gevolg is een energiezuinige woning met maximaal rendement die nog jarenlang aan al je wensen en noden voldoet.

Win-winsituatie

Lage energiekosten gecombineerd met een comfortabele woning: de ideale situatie. Dit zijn echter niet de enige voordelen. Bouw je een energiezuinige woning, dan heb je je recht hebt op tal van premies. Zo heb je met een E-peil van maximaal 30 recht op vijf jaar een korting van 50 % op je onroerende voorheffing. Zit je op maximaal E20, dan betaal je vijf jaar zelfs helemaal geen onroerende voorheffing.

Meer weten over onze weg naar een energiezuinige woning? Maak dan nu een afspraak met één van onze bouwadviseurs op 011/45 02 80 of breng een bezoekje aan onze toonzaal of kijkwoningen.