back to overview

Wim & Anne

Wim & Anne  main image

Type:

Klassieke woning - OB

Bouwlagen:

0

Oppervlakte woning:

0m2

Slaapkamers:

0

Wim en Anne De Pauw genieten met volle teugen van hun 4 kinderen, 7 kleinkinderen, het leven en hun pensioen! Toen de kinderen het ouderlijk nest verlaten hadden, was het huis waarin ze 30 jaar lief en leed deelden, te groot geworden. Dan begon het idee te rijpen: zouden we niet een huis bouwen dat helemaal op onze maat is? Wim en Anne blikken tevreden terug op hun bouwavontuur.

“We hadden een duidelijk idee over hoe onze woning er moest uitzien, maar we stonden open voor nuttige suggesties”, zo steekt Wim van wal. “Wij waren gewonnen voor de sleutel-op-de-deurformule met ruimte voor eigen inbreng. We staken ons licht op bij meerdere firma’s. Bleek dat wat we in ons hoofd hadden, toch niet zo kant-en-klaar voor de hand lag...” Wat de doorslag gaf om te kiezen voor AVL? Anne: “In de modelwoning in Ham hadden we een erg goed gesprek met bouwadviseur Frank en de architect. Het klikte meteen. De begeleiding, hun constructieve opstelling, de manier waarop zij een samenwerking zien ... daar waren we meteen voor gewonnen. Op het einde van het gesprek lag er al een tekening op tafel die aan onze wensen beantwoordde.”

Slim bouwen

De hoge verwachtingen die Anne en Wim koesterden, werden tijdens het bouwproces stap voor stap ingelost. Wim: “AVL had oor naar onze ideeën. Zo wilden we geen trappen, maar alles gelijkvloers. Onze voorkeur ging uit naar een erg functioneel toekomstgericht huis dat én onderhoudsvriendelijk én erg gezellig moest zijn. Zelf kwam AVL ook met een heleboel nuttige wenken en voorstellen af.” “Qua stijl wilden we absoluut dat het ‘ons’ huis zou worden. Zowel vanbuiten als vanbinnen. Zelfs tijdens het bouwproces hadden we nog inspraak”, vult Anne aan.

Het contact met werfleider Stijn liep op wieltjes. Ook hier: petje af voor de vakkennis en begeleiding. Blij met het nieuwe nest? “Zeker”, glimlacht Anne. “Ons huis is een pak kleiner dan het vorige, maar het ruimtegevoel is groter. En de kinderen en kleinkinderen voelen zich helemaal thuis.” Of er dan geen addertjes onder het gras loerden? Wim lacht. “Onverwachte verrassingen, negatieve, zijn we niet tegengekomen. Ook budgettair niet. En timings werden strikt gerespecteerd. We hadden altijd een gerust gevoel.”

Deel deze realisatie

Of contacteer ons voor meer info

Traffic sign

Woningen

incl. grond