back to overview

Suzanne & Albert te Beringen

Suzanne & Albert te Beringen main image

Type:

Klassieke woning - OB

Bouwlagen:

2

Oppervlakte woning:

0m2

Slaapkamers:

1

Moderne gelijkvloerse woning in Beringen - Levenslang wonen

Suzanne en Albert verhuisden één huisnummer verder in hun straat. Daar bouwden ze een moderne en vooral praktische gelijkvloerse woning, waar ze kunnen genieten van hun pensioen. En waar ze levenslang kunnen wonen.

Met oog op hun pensioen wilden Suzanne en Albert kleiner gaan wonen, in een huis zonder hoekjes of kantjes, zonder trappen en met veel lichtinval. In plaats van, zoals velen van hun leeftijd, naar een appartement te verhuizen, besloten ze op de naastgelegen bouwgrond opnieuw te bouwen. Ze wisten goed wat ze wilden. “Ons vorig huis bouwden we zo’n 35 jaar geleden. Ik trok de woning destijds eigenhandig recht. Een hele karwei, wat ik nu niet meer zag zitten. Toen we bouwden, wisten we nog niet of we kinderen wilden of niet. Dus we gingen voor een groot huis. Kinderen kwamen er niet, en het huis was echt wel te groot voor ons twee. We zagen meer en meer op tegen al dat werk”, zegt Albert.

Zonder zorgen

Het koppel wist al snel dat ze wilden bouwen zonder zorgen, en kozen voor het ‘sleutel-op-de-deur’-principe. “Bij een eerste bouwbedrijf waar we aanklopten, hadden we geen goed gevoel. Ze gingen erg licht over de bouw van een huis en konden ons niet beloven dat de uiteindelijke som binnen het vooropgestelde budget bleef. Op aanraden van een neef stapten we bij AVL binnen en daar hadden we wel direct een klik. We bespraken er onze wensen, we kregen de belofte dat er binnen ons budget gebouwd zou worden en maakten kennis met de materialen.”

Klaar voor de toekomst

En zo kon AVL aan de slag met de wensen van de familie Cortens. “Het moest een gelijkvloerse woning worden waarin we klaar zijn voor de toekomst. Dit wil zeggen dat de deuren ietsje breder en rolstoeltoegankelijk zijn, mocht het ooit nodig zijn. We wilden geen kelder meer, want die steek je toch maar vol rommel. We kregen wel een grote zolder. Met oog op verkoop in de toekomst kunnen de volgende bewoners er eventueel extra kamers maken. Het moest vooral een heel praktisch huis zijn. Daarom kozen we ook in de hele woning voor dezelfde natuurstenen vloer. Gemakkelijk in onderhoud”, zegt Suzanne. Alles wat hun vorige huis had, wilden ze nu niet meer. “We bouwden destijds in de typische stijl van de jaren tachtig met kleine ramen, veel kamers en een donkere keuken. Onze nieuwe woning moest een lichte en luchtige woning worden met grote ramen en veel lichtinval, en zeer open. Met het verluchtingsysteem is het hier altijd aangenaam vertoeven. En mede dankzij onze zonnepanelen is onze energiefactuur steeds laag.”

Met de neus erop

Dat hun huis zo snel recht stond, daar verschoten Albert en Suzanne zelf van. “We bouwden zonder noemenswaardige problemen. Onze contactpersoon bij AVL volgde de bouwwerken tot op de voet op. We konden steeds bij hem aankloppen bij vragen of twijfels. Dat we zelf langs de bouw woonden, scheelt natuurlijk ook. We zaten er met onze neus op. Ik denk niet dat de werklui het een probleem vonden, want elk woensdag trakteerden we hen op friet”, lacht Suzanne.

Keukenprins

Het resultaat is een lichte en compacte woning. “De leefruimte is de belangrijkste ruimte in huis. Ik kook graag en de keuken moest dan ook voldoende comfort en bergruimte bieden”, zegt Albert. “Wanneer we een feestje organiseren, staat iedereen rond het eiland met een aperitiefje. Gezellig is dat. Daarnaast zijn we ook heel blij met de ruime badkamer met grote inloopdouche. Verder hebben we nog een dressing, een slaapkamer en wasplaats. Meer hebben we niet nodig. Meteen nadat we erin trokken, lieten we de buitenruimte beklinkeren. En zo genieten we nu in alle comfort en zonder al te veel werk van ons pensioen.”

Deel deze realisatie

Of contacteer ons voor meer info

Traffic sign

Woningen

incl. grond