back to overview

Petra

Petra  main image

Type:

Moderne woning met plat dak - HOB

Bouwlagen:

0

Oppervlakte woning:

0m2

Slaapkamers:

0

Ruimte en rust in moderne woning

Ze bouwde al een keer eerder en wist dus vooral wat ze niet wou. Het droomhuis van Petra is modern, met veel lichtinval. Een gezellig huis waar ze ’s avonds tot rust komt. En op zomerse dagen geniet ze optimaal van de tuin.

Nooit zou ze nog bouwen, dus ging Petra op zoek naar een koopappartement of een huis om te renoveren. “Ik huurde ondertussen een appartement en wist al snel dat ik toch iets meer ruimte wilde en vooral ook een tuintje om van te genieten”, zegt Petra. Dus keek ze verder uit naar een koopwoning. “Ik vond mijn ding niet. De prijs van oudere woningen ligt mijn inziens te hoog als je ziet wat er vaak nog moet gebeuren.” Via vrienden hoorde Petra van een nieuwe verkaveling centraal gelegen vlak bij het gehucht Langdorp en niet al te ver van het centrum, dicht bij de verbindingswegen en bij het treinstation. De ideale plek voor Petra.

Transparant

“Zelf bouwen, daar dacht ik zelfs niet aan. Ten eerste ken ik er niks van en ik heb ook niet de tijd. Het moest sleutel-op-de-deur worden.” En zo ging ze op zoek naar de geschikte bouwfirma. “Met de eerste firma’s die ik bezocht, klikte het niet. Ze begrepen mijn wensen niet en waren weinig transparant. Een paar kennissen bouwden met AVL, dus ging ik ook daar een kijkje nemen. Van het eerste moment zat de connectie met de bouwpromotor goed. AVL hield rekening met mijn wensen en vooral ook met mijn budget. Wat ik een zeer belangrijke vereiste vond. Ik bouwde alleen en had geen ongelimiteerd budget.”

Open trap

Met een wensenlijstje voor ogen werden de eerste tekeningen en plannen opgemaakt. “Het moest een strak en modern huis worden. Ik wilde aan de voorzijde, met oog op de privacy, geen ramen. Aan de achterzijde is de gevel beneden helemaal opengetrokken met een grote glaspartij. Ik leef volledig naar de tuin.” Een grote open leefruimte biedt zicht op de volledige tuin. “Ik koos voor een open trap in de leefruimte richting het verdiep. Dit had ik ook in het huurappartement en vond ik zeer gezellig. Bovendien stond een inpandige garage ook op mijn wensenlijstje waardoor de ruimte in de hal eerder beperkt is. Omdat de zolderruimte eigenlijk nog een volwaardige verdieping is, plaatsen we een tweede trap richting het tweede verdiep.”

Proper

De bouw gaf Petra volledig uit handen, al werd ze goed op de hoogte gehouden. “AVL hield me op de hoogte van elk werk dat stond te gebeuren en elke werfvergadering. Bijna dagelijks kwam ik zelf een kijkje nemen. De volledig bouw stond recht in zes maanden en verliep zonder noemenswaardige problemen. Als er al een kleinigheid was, loste AVL het meteen op. De buren zeiden me achteraf dat ze zelden zo’n propere werf zagen. ’s Avonds was telkens opnieuw alles netjes opgeruimd.” Het enige wat de bewoonster zelf deed, was de plaatsing van de keuken en het badkamermeubel. “Mijn nonkel heeft een keukenzaak en ik wilde mijn droomkeuken door hem laten maken, met een groot werkblad waar ik veel werkruimte heb, en het ontbijttoogje. Dat is ook mooi aan de samenwerking met AVL, dat je bepaalde werken zelf kan doen en dat daar geen minbudget op plakt. De bouwfirma berekent een uiteindelijke totaalprijs van de werken die ze wel uitvoert. Bij andere werken had ik geen behoefte om het zelf te doen. Ze hebben een grote keuze aan materialen en ik vond dan ook heel snel mijn goesting tussen de vloertegels, deuren, klinken, en ga zo maar door.”

En zo komt Petra sinds 2014 elke dag thuis in haar droomhuis. “Het is echt volledig het huis van dromen geworden. Hier kom ik na een drukke werkdag echt tot rust. In de zomer is het nog meer genieten van de tuin, de ontbijthoek aan het tuinhuis. Ik woon hier enorm graag.”

Deel deze realisatie

Of contacteer ons voor meer info

Traffic sign

Woningen

incl. grond