back to overview

Mitchell & Tinne

Mitchell & Tinne  main image

Type:

Moderne woning met plat dak - OB

Bouwlagen:

2

Oppervlakte woning:

209.53m2

Slaapkamers:

4

Modern huis vol licht zonder stress en ruzie

“Zelf bouwen? We zouden te veel ruzie maken.” Dus schakelden Mitchell en Tinne AVL Woningbouw in. Tot in de puntjes werd alles voor hen geregeld. Zo konden ze na een half jaar al verhuizen. De ruimte, de lichtinval en de grote badkamer zijn de grootste pluspunten voor het koppel.

Mitchell Lespoix en Tinne Eykens huurden een appartement, maar vonden het na drie jaar tijd voor een eigen huis. Ze vielen voor een hoekperceel dat AVL Woningbouw in portefeuille had. Ze besloten direct de bouwfirma in te schakelen om hun droomhuis recht te trekken. “Ik werkte destijds zelf als metselaar bij AVL. Het was zeker niet dat ik van bouwen geen kaas gegeten had”, zegt Mitchell. “We wilden onszelf vooral veel ellende besparen en onderlinge ruzies vermijden. We kennen onze karakters”, zeggen ze lachend. Het koppel begon te rekenen en besefte dat sleutel-op-de-deur bouwen niet veel duurder was. “We zouden veel sneller kunnen verhuizen door het te laten bouwen en daardoor maanden huur uitsparen.”

Praktische woning

Het paar wilde een praktische woning zonder al te veel show. “We kozen voor een huis waarin elke ruimte benut is, zonder vides met veel ruimteverlies. Onze show zit in de bouw met een gevelsteen in twee kleuren en de achtergevel beneden opgetrokken in glas. Andere vereisten waren driedubbele beglazing, vloerverwarming beneden en een grote badkamer met een inloopdouche. De architect van AVL Woningbouw tekende ons droomhuis.” Tinne en Mitchell genoten van een extra voordeel. “Mijn vader werkt als metser bij AVL en hij trok met zijn team de bouw recht. Dat deed deugd, want zo wist ik dat de ruwbouw perfect zou zijn. Als metselaar lijd je aan beroepsmisvorming en zie je elke scheef gemetste steen in een gevel.”

Zonder zorgen

De opvolging verliep perfect. “We legden alle stappen samen met AVL op voorhand vast, kozen vloeren, deuren, enzovoort. We konden op elk moment een kijkje nemen op de bouw. Hadden we vragen, stond de bouwadviseur klaar om te helpen. Alles verliep zo vlot dat we na zes maanden in ons huis trokken. Wie kan na een half jaar zeggen dat het huis, op een paar kleine details in de binnenafwerking na, klaar is. En dat zonder zorgen. Waarom zou je jezelf als koppel extra belasten door zelf te bouwen als het financieel haalbaar is om het te laten doen.”

Veel lichtinval

Vandaag moeten enkel de muren nog geschilderd. “De primer zit erop. De gordijnen hangen, de deuren kregen een eerste laag verf. Bedoeling is dat in de living nog een rek als scheiding tussen het zitgedeelte en de bureau komt. We plaatsten de meubels uit het appartement hier, maar het is wel de bedoeling om over een paar jaar meer aangepaste meubels aan het huis te kopen, zoals een lange eettafel. Dat komt nog. Momenteel genieten we vooral van de ruimte en de rust die we hier vinden. De enorme lichtinval zorgt voor tonnen energie. We zijn content met ons huisje, de afwerking en hoe alles gelopen is.”

Deel deze realisatie

Of contacteer ons voor meer info

Traffic sign

Woningen

incl. grond