back to overview

Luc & Cleo

Luc & Cleo main image

Type:

Moderne woning met plat dak - OB

Bouwlagen:

0

Oppervlakte woning:

0m2

Slaapkamers:

0

Modern huis met groot ruimtegevoel

Van het idee om een bestaande woning te verbouwen, stapten Luc en Cleo snel af. Ze besloten om boven hun bedrijf te gaan wonen, maar toen dat wegens veranderende wetgeving te duur werd, kozen ze ervoor om te bouwen zonder zorgen met een bouwfirma.

Luc (33) en Cleo (36) wisten exact wat ze wilden. Nu nog een bouwbedrijf vinden dat die wensen kon vervullen. “Het was snel beslist dat we sleutel-op-de-deur zouden bouwen. We kennen zelf weinig van de nodige stappen en regels. Bovendien runnen we een bedrijf dat al onze aandacht en energie vraagt. Daarbij ook nog eens alles van de bouw zelf moeten regelen, daar hadden we de tijd niet voor.”

Gedetailleerde offerte

Cleo en Luc wilden een modern huis met een héél open structuur met veel privacy aan de voorzijde en grote ramen met veel licht en zicht op de tuin aan de achterzijde. Daarnaast moest het ook om een energiezuinige woning gaan. Een zeer bewuste keuze in tijden waar energieprijzen blijven stijgen. Ze gingen op zoek naar een bouwbedrijf dat aansluit ben hun wensen. “We wilden vooral op voorhand weten waar we aan toe waren, een duidelijke en gedetailleerde offerte waarbij we tijdens het bouwproces niet voor verrassingen komen staan. Daarnaast vinden we het ook belangrijk om met een professionele firma in zee te gaan, met een bedrijf dat over vijftien jaar nog bestaat. En bij AVL hadden we zeer sterk dat gevoel. Het is een groot en gekend bedrijf in de sector, maar met toch familiale waarden en normen.”

Professioneel

Wat het koppel vooral verbaast, is dat er geen dag voorbij ging dat er niet gewerkt werd aan het huis. “De bouw van ons huis duurde exact negen maanden vanaf de start tot de laatste afwering van het huis. Ook nadien, toen we een kleurverschil in de gevelsteen merkten, pakte AVL het probleem zeer professioneel en snel aan.” Gedurende de werken kwamen Luc of Cleo elke dag een kijkje nemen. “Wat ons opviel was dat van aannemer tot chapper en elektricien het om allemaal zeer professionele mensen ging.”

Open trap

En zo zijn ze enorm tevreden met het resultaat. “We hebben een echte leefkeuken van waaruit we zicht hebben op de living en een speelhoek en bureaugedeelte. Door de hoge plafonds en de open trap naar boven krijgen we een groot ruimtelijk gevoel. De trap en de lamp in de vide vormen de blikvangers in huis. We vinden het zalig om even op de trap te gaan zitten en door het grote raam naar buiten te kijken.” De inrichting is strak en warm tegelijk met Aziatische kasten om de band van het koppel met het oosten te benadrukken. Cleo en Luc runnen een juwelenbedrijf met een atelier in China. “Wat we vooral fantastisch vinden is het aangename klimaat in huis. We kozen voor driedubbele beglazing en met de grootste ramen aan de noordkant. Zo blijft het zelfs in de zomer aangenaam koel en in de winter is het dankzij de sterke isolatie altijd aangenaam warm. Samen met AVL namen we heel wat maatregelen om BEN te bouwen, maar het is zeker de moeite.”

Deel deze realisatie

Of contacteer ons voor meer info

Traffic sign

Woningen

incl. grond