back to overview

Liesbeth & Jai

Liesbeth & Jai main image

Type:

Klassieke woning - OB

Bouwlagen:

0

Oppervlakte woning:

0m2

Slaapkamers:

0

Rolstoeltoegankelijk droomhuis

Met twee linkerhanden en weinig familie om te helpen, besloten Liesbeth en Jai sleutel-op-de-deur te bouwen. Ze hadden wel hun vereistenpakketje klaar. Zo wilde Liesbeth een fotostudio in huis, en de woning moest toegankelijk zijn voor de papa van Liesbeth die in een rolstoel zit. “Het huis is helemaal geworden wat we voor ogen hadden”, zegt Liesbeth.

Nadat Liesbeth Boeckx (26) en Jai Devaraj (34) trouwden, bleven ze nog een tijdje bij haar ouders wonen. Ze gingen op zoek naar bouwgrond, maar vonden moeilijk grond aan een betaalbare prijs. Toen de boerderij van de overgrootmoeder in Geel afgebroken werd en de grond verkaveld, bleek dat een grote opportuniteit. “Mijn ouders schonken me de grond en besloten ons te helpen met de bouw. Ik vond het dan ook maar fair dat mijn vader in zijn rolstoel binnen kan. En mocht er ooit iets met mijn moeder gebeuren, wil ik hem kunnen opvangen in huis.”

Rolstoeltoegankelijk

Omdat ze geen kaas gegeten hebben van doe-het-zelf en de vader van Liesbeth ook niet kan helpen, besloot het koppel op zoek te gaan naar een bouwfirma die een kant-en-klare woning kan afleveren. De zoektocht liep niet van een leien dak. “Het verbaasde ons dat zo weinig bouwfirma’s wisten hoe de woning aan te passen aan een rolstoel. Daarnaast wilde ik op de benedenverdieping een bureau integreren waar ik als fotografe in de toekomst klanten kan ontvangen. Die klanten moeten naar het toilet kunnen, zonder dat ze mijn hele huis doorkruisen.” Met de meeste bouwfirma’s klikte het niet. “Mijn moeder zei me ook eens in Limburg te kijken. Bovendien zijn de prijzen daar vaak lager. Om van haar gezeur af te zijn, trok ik naar AVL Woningbouw. En awel, ik ben content dat ik het gedaan heb. AVL was zeker niet de goedkoopste, maar we hadden meteen een klik, en ik wist tot in de puntjes waar ik aan toe was, terwijl het bij andere bouwfirma’s twijfelachtig was of er geen extra kosten zouden bijkomen. De architect wist op papier exact mijn droomhuis uit te tekenen. Daarnaast gaf de bouwpromotor gedurende het proces ook heel wat interieurtips over de keuze van de keuken, binnendeuren tot de gordijnen. Behalve een miscommunicatie over de grote inloopdouche in de badkamer, waardoor er te weinig chape was, en de rij opstaande gevelstenen die er op de hoeken niet uitzag, is er weinig tot niks misgelopen.”

Fotostudio op zolder

“We hebben een prachtige en grote woning in landelijke stijl, met toch een moderne slag, want dat ziet Jai graag. Het is een zeer functioneel huis waar elke ruimte benut is. Een kelder aanleggen in deze natte grond, kon niet. In de plaats heb ik een grote volledig ingerichte zolder waar ik mijn fotostudio kan onderbrengen. We hebben twee slaapkamers voor toekomstige kindjes en een grote masterbedroom met inloopdressing. Het paradepaardje is de badkamer, die is zeer ruim met grote inloopdouche en een vrijstaand bad. In de inrichting van de badkamer hebben we veel tijd, energie en meer geld gestoken, maar we zijn er zo blij mee.”

Deel deze realisatie

Of contacteer ons voor meer info

Traffic sign

Woningen

incl. grond