back to overview

Kelly & Mario te As

Kelly & Mario te As main image

Type:

Klassieke woning - OB

Bouwlagen:

3

Oppervlakte woning:

0m2

Slaapkamers:

2

Moderne halfopen bebouwing in As

Ze woonden in Dilsen-Stokkem maar planden ooit terug te keren naar As, het dorp waar Mario opgroeide en dochter Amber naar school ging. Die terugkeer kwam er sneller dan verwacht toen Mario op een mooi stuk bouwgrond op een ideale plek stootte. Een half jaar na de start van de bouw trokken ze in hun nieuwe woning.

Het moest snel gaan voor Kelly en Mario, want hun woning in Dilsen-Stokkem was snel verkocht. Zelf bouwen, daar dachten ze niet aan. “Met allebei een drukke job, was dat geen optie. Al heb ik als vastgoedmakelaar wel kennis van de huizenmarkt. Zo kwam ik ook bij de bouwgrond terecht en verhuisden we sneller dan verwacht. We woonden pas vijf jaar in ons nieuwbouwhuis in Dilsen-Stokkem. Het is een super locatie niet ver van de autosnelweg, in een mooie buurt, dicht bij familie”, zegt Mario.

Ze gingen op zoek naar een betrouwbare woningbouwfirma die op kort termijn met de bouw kon starten. “De adviseur van AVL Woningbouw kwam heel vertrouwelijk over. De toonzaal is knap ingericht en we zagen meteen de grote keuze waardoor het echt wel mogelijk is om je droomhuis te bouwen. Ik vind het bovendien belangrijk om met lokale aannemers te werken en dat de bouwfirma meedenkt en zich aan het vooropgestelde budget houdt. Aan al die eisen werd voldaan.”

Geen schuine wanden

De architect van AVL ging meteen aan de slag voor de familie Vandijck. Hij moest niet enkel rekening houden met hun vereisten, maar ook met de bouwvoorschriften die op de bouwgrond rusten. “Ik wilde geen schuine wanden in de slaapkamers, maar volgens de bouwvoorschriften mochten we geen plat dak hebben. Dit loste de architect mooi op door de gevel uit te laten springen en onder het dak een dressing in te richten die de schuine wand verdoezelt. AVL voerde de nodige gesprekken met de gemeentediensten om dit goedgekeurd te krijgen, daar moesten wij ons niks van aantrekken.”

Het is een compacte woning, maar er elke ruimte in huis is optimaal benut. Behalve twee slaapkamers boven is er ook een grote badkamer. “Daar zijn we blij mee, we hebben ruimte voor een douche en bad. De badkamer is groter dan bedoeld, en dat heeft ook te maken met de schuine dakranden.” Nog een verdieping hoger bevindt ze een grote ingerichte zolder die dienst doet als speelruimte voor dochter Amber, televisiekamer en fitnessruimte. “We zouden er ooit een grote kamer voor Amber kunnen inrichten.”

Open geheel

De benedenverdieping is een open geheel volgens de wensen van de bouwheer. “Het is open, maar toch is er een bepaalde indeling. De keuken ligt niet volledig in het verlengde van de leefruimte. We brengen trouwens veel tijd door in de keuken. Het grote kookeiland is echt praktisch. Behalve als er bezoek is, eten we aan het eiland met zicht op de tuin. We denken eraan om in de toekomst een zwembad in de tuin te installeren. De tegelvloer van binnen loopt door naar buiten om zo het gevoel te krijgen dat binnen en buiten in elkaar overlopen.” Dankzij de grote ramen, is er veel lichtinval, ook langs de voorzijde. Komt er bezoek dan zet het gezin zich aan de grote vierkante tafel in de leefruimte. “De interieurstylist van AVL is een fantastisch hulp. Ze raadde aan om voor een vierkante tafel te kiezen waardoor je de ruimte optisch vergroot. We verkochten onze vorige woning met meubels en konden zo helemaal opnieuw beginnen, wat tof is.” Een open trap in de living geeft toegang tot de bovenverdieping.

De bouw van hun droomhuis liep op rolletjes. “We zijn tegen weinig problemen aangelopen, en anders waren ze snel opgelost. Ik kwam elke dag wel eens langs om te kijken hoe ver ze stonden en speelde bij twijfels kort op de bal. De werfleider was steeds bereikbaar voor alle vragen. Mocht ik nog eens bouwen, zou ik het direct met volledig hetzelfde team willen doen.”

Deel deze realisatie

Of contacteer ons voor meer info

Traffic sign

Woningen

incl. grond