back to overview

Johan & Paula te Bree

Johan & Paula te Bree  main image

Type:

Klassieke woning - OB

Bouwlagen:

0

Oppervlakte woning:

0m2

Slaapkamers:

0

"We hebben altijd het geluk gehad om in hoofde van onze functie boven ons kantoor te wonen. Misschien kan je dat ook wel een ongeluk noemen, want het werk is op die manier natuurlijk nooit ver weg. Maar het einde van ons beider beroepsloopbaan kwam in zicht. Paula is in maart dit jaar met brugpensioen gegaan. Voor mezelf zit de pensionering er in 2010 aan te komen. Met het oog daarop waren we al enkele jaren bezig met de voorbereidingen van een woning waarin we met ons tweetjes onze ‘wat latere jonge dagen’ konden doorbrengen. Een stuk grond hadden we in die optiek al gekocht, tussen het centrum en de ring rond Bree. Maar door een herstructurering bij onze werkgever en de sluiting van het kantoor die er zat aan te komen, moesten we onze plannen sneller dan verwacht in gang zetten. Gelukkig vonden we bij AVL een betrouwbare partner die er voor zorgde dat we amper een jaar later al van onze nieuwe woonst konden genieten.”

Johan en Paula Snoeks-Vanduffel hebben er (bijna) een hele carrière in de publiciteitsverkoop opzitten. Zij kennen de kracht van de media. Maar ook het belang van mond-tot-mond reclame en het menselijke contact. “Via een vriend des huizes kenden we een bouwadviseur bij AVL. Daar hadden we ooit al een brochure opgevraagd. En we waren zeer onder de indruk van de huizen die er in stonden. Toen de nood plots relatief hoog werd, hebben we die opnieuw uit de lade gehaald. Ik had kunnen opteren voor een bouwfirma uit ons klantenbestand. Maar daar zouden we door de kleine personeelsbezetting minstens een jaar moeten wachten. Die tijd hadden we in de gegeven omstandigheden echter niet. Bovendien straalde die AVL-kennis vakmanschap en vertrouwen uit. Omdat de kinderen al een tijdje uit huis zijn, zochten we een woning op maat van twee jongsenioren. Al toen we de eerste keer door de brochure bladerden, was ons oog gevallen op de eigentijdse ‘Romana’-typewoning. Bij die keuze zijn we uiteindelijk gebleven.

We hebben aan het oorspronkelijke plan wel flink wat wijzigingen kunnen en mogen aanbrengen. Twee slaapkamers in plaats van drie, een dressing erbij, op de bovenverdieping enkele muren verplaatst, een schuifdeur waar er normaal geen voorzien was… Die ideeën kwamen van ons zelf. We hadden doorheen de jaren namelijk tijd genoeg gehad om erover na te denken. In de diverse besprekingen werd daar niet moeilijk om gedaan. Dat is misschien wel het grootste pluspunt van AVL: men staat er open voor alle suggesties en er wordt nagenoeg nergens een probleem van gemaakt. De flexibiliteit is er groot. Zo wilden we een aantal van onze klanten ook iets gunnen door hen werken in onderaanneming te laten uitvoeren. No problem. In januari 2007 is aan de Bocholterkiezel de spade in de grond gestoken. Amper 9 maanden later, op 15 oktober om precies te zijn, hebben we de eerste keer in ons droomhuis geslapen. De timing was perfect. Ook op andere vlakken hebben we totaal geen klachten. Alle contacten met ontwerpers en uitvoerders verliepen bijzonder vlot. Serieus, voor AVL niets dan lof.

We wonen hier nu ongeveer twee jaar en we zijn nog altijd even tevreden over onze keuze. Slechts één ding berouw ik me. Ik had een kelder moeten voorzien, voor de wijn die ik hopelijk vanaf volgend jaar ga verzamelen.”

Deel deze realisatie

Of contacteer ons voor meer info

Traffic sign

Woningen

incl. grond