back to overview

Greet

Greet  main image

Type:

Klassieke woning - OB

Bouwlagen:

2

Oppervlakte woning:

0m2

Slaapkamers:

2

Woning in pastoriestijl - Romantisch droomhuis in een landelijk jasje

In haar nieuw huis kon ze haar passie voor interieur helemaal tonen. Greet bouwde samen met AVL een landelijke woning en richtte deze in in een Engelse romantische stijl. Ze koos voor een gelijkvloerse woning die volledig rolstoeltoegankelijk is.

Meer dan dertig jaar geleden kocht Greet een stuk bouwgrond waar tot enkele jaren geleden niets mee gebeurde. Ze dacht eraan een appartement te kopen, maar waarom dan geen huis bouwen op de braakliggende grond? “Ik wilde een gezellig huis, niet te groot, en met brede deuren waar je met de rolstoel door kan als het moet”, zegt Greet. “Ik sprak met het buurmeisje van mijn moeder die bij woningbouwfirma AVL werkt. Haar enthousiasme werkte aanstekelijk en zo bracht ik een bezoek aan de toonzaal van AVL in Beringen.”

Verkocht

Greet was onmiddellijk verkocht door het aanbod, de manier van werken en de vriendelijke medewerkers. “Ik bezocht geen andere firma’s. Wat ik zag stond me direct aan. Het contact voelde heel vertrouwelijk en zo ging ik in zee met AVL.” Ze ging samen met de architect aan de slag om haar droomhuis te tekenen. “Hij tekende een plan dat meteen goed zat. Hier en daar pasten we een paar kleine dingen aan. Ik kreeg ook goed advies. Ik koos voor pastorijstijl, omdat ik dat graag zie. Alles zou gelijkvloers ingericht worden. Ik dacht aan een mooie dakkapel voor het uitzicht buiten. De architect raadde dit af, want waarom zou je kiezen voor een dakkapel als je toch niet boven woont. Hij had gelijk.”

Op tien maanden tijd werd de bouw afgerond, zonder al te grote problemen. “De begeleiding was goed. Ik ken niks van bouwen, maar had ik vragen kon ik steeds terecht bij de coördinator. Ik was elke dag druk aan het werk en zorg daarnaast voor mijn moeder op leeftijd. Ik had geen tijd om me met de bouw bezig te houden. Dan is het een groot voordeel om met een bouwfirma als AVL te werken. Zij regelen alles tot in de puntjes. Mijn broer die in de straat woont, kwam nu en dan eens kijken en hield me op de hoogte.”

Romantisch interieur

Greet trok een dag uit om samen met AVL de belangrijkste beslissingen te maken. “We kozen gevelsteen, deuren, vloeren, keuken en badkamer. Ik wilde een ouderwetse lambrisering tegen de muur om een romantisch effect te creëren, dus moesten de werkmannen van AVL geen plinten voorzien. Het geheel past mooi bij de landelijke keuken uit de toonzaal van AVL. Ook in de badkamer hadden de werkmannen wat extra puzzelwerk omdat ik geen standaard badkamer wilde. Ik koos voor een oude commode met lavabo. Dat werd allemaal tot in de puntjes geregeld en met een glimlach gedaan.”

Advies van de interieurstyliste van AVL had Greet niet nodig. Ze wist perfect wat ze wilde. “Interieur is mijn grote passie en hier heb ik mijn hart kunnen ophalen. Ik snuister graag in brocantewinkels, kan uren in de boekjes neuzen en ideeën opdoen. Ik hou van een Engelse romantische stijl met bloemetjes, streepjes en bolletjes in zachte kleuren. Veel mensen durven gestreept en gebloemd niet te combineren. Gewoon doen, zou ik zeggen. Ik verander al eens graag, maar nu is het zoals ik het echt graag zie. Ik ben enorm blij met mijn huis en hoe alles verlopen is. Enkel de tuin moet nog aangelegd en in de toekomst komt er mogelijk nog een veranda. Ook daarvoor heeft AVL de nodige faciliteiten al voorzien.”

Deel deze realisatie

Of contacteer ons voor meer info

Traffic sign

Woningen

incl. grond