back to overview

Davy & Nyssa

Davy & Nyssa main image

Type:

Klassieke woning - OB

Bouwlagen:

3

Oppervlakte woning:

221.47m2

Slaapkamers:

3

Gebouwd zonder zorgen

Hij dacht eraan het huis van zijn grootouders te verbouwen, maar koos toch voor sleutel-op-de-deur. Zo bouwde Davy zonder zorgen. “Ik heb noch de tijd als de kennis om zelf aan de slag te gaan. Dit hadden we zelf nooit zo mooi afgewerkt en op zo’n korte tijd klaar gekregen”, zegt hij.

Het plan om het huis van zijn grootouders te renoveren, daar was Davy al van af gestapt. Toen de naastgelegen grond verkaveld werd, leek het hem een goed plan om een bod te doen. “De locatie is fantastisch. Het is vlak bij mijn ouderlijk huis waar ik opgegroeide en dicht bij de grote verbindingswegen.” Om zelf zijn schouders volledig onder de bouw te zetten, dat leek Davy niet de beste keuze. “Ik ben zelf niet handig, heb te weinig familie met kennis van zaken en honderden telefoontjes doen om alle aannemers te regelen en gemotiveerd te krijgen om tot hier te komen, zag ik niet zitten.”

Groot ruimtegevoel

Zo ging hij op zoek naar een woningbouwfirma. “Het nichtje van een collega bouwde met AVL Woningbouw en was daar erg over te spreken. Ik bezocht nog een tweede firma, maar kreeg sterk de indruk dat AVL het meest enthousiast was om met de bouw van mijn huis te starten.” Op internet zocht de leraar naar zijn droomhuis. En zo trok hij met foto’s naar AVL. “De architect luisterde naar mijn wensen en noden en zo tekenden we samen mijn huis. Ik ben vooral heel blij met het ruimtegevoel binnen. De grote open keuken en leefruimte krijgen veel licht binnen en geven je echt het gevoel dat je kan ademen.”

Documentatiemap

Davy koos een keuken, badkamer en binnenafwerking uit. En toen kwam zijn vriendin Nyssa in beeld. “We kenden elkaar nog maar pas, dus ik wilde me zeker niet moeien met zijn project”, zegt ze lachend. “Ondertussen wonen we samen en ben ik enorm blij met de keuzes die hij maakte. Vooral de grote keuken waar ik alle ruimte heb om te koken en de grote dressing zijn fantastisch. We kozen voor een aparte bureauruimte en toch werken we beide altijd in de living voor school. Het is er gezelliger met de grote ramen. Wat ik zelf ook enorm apprecieer is dat we een documentatiemap meekregen met alle materialen die gebruikt zijn, hoe je ze moet onderhouden en wanneer een bepaald onderhoud moet gebeuren. Zeer handig is dat.”

Zonder zorgen

Verder is Davy vooral blij met hoe alles gelopen is. “We kwamen elke dag na het werk een kijkje nemen en verschoten over de snelheid van de werken. Na de grote ruwbouwwerken volgden alle aannemers van sanitairman tot elektricien en stukadoor elkaar perfect op. Hadden we vragen, konden we altijd bij AVL terecht. Het grote voordeel van bouwen met een woningbouwfirma is dat je perfect weet wanneer de werken starten en wanneer je klaar bent. Dat krijg je als je zelf bouwt zelden voor elkaar. Je hoort toch vaak verhalen van bouwheren die aannemers achter de veren moet zitten. Bij problemen duurt het allemaal nog veel langer. Wij hebben echt zorgeloos gebouwd. De bouw duurde exact 1 jaar. Daarna legden we zelf nog laminaat boven, de schilderwerken moeten nog gebeuren en met de buitenaanleg zijn we bezig, maar dan is het ook helemaal klaar. En dat aan een zeer correct prijs-kwaliteitsverhouding. We zijn er zo over te spreken dat drie van onze vrienden ons voorbeeld volgen en ook met AVL bouwen.”

Deel deze realisatie

Of contacteer ons voor meer info

Traffic sign

Woningen

incl. grond