back to overview

Brendon te Balen

Brendon te Balen main image

Type:

Moderne woning met plat dak - OB

Bouwlagen:

2

Oppervlakte woning:

162.36m2

Slaapkamers:

3

Praktische woning in de zon

Sneller dan verwacht startte Brendon Geypen aan de bouw van een eigen woning. Het moest een moderne woning worden, functioneel voor hem alleen, maar voldoende groot voor een toekomstig gezin. De keuken met XL-keukeneiland is de blikvanger in huis.

Op de hoek van een nieuwe verkaveling in Balen springt de woning van Brendon in het oog. Een moderne blok met speelse elementen zoals de lange smalle ramen aan de voorzijde. In het interieur speelt hij met het contrast tussen zwart en wit. Het totaalplaatje klopt, en daar is Brendon blij om. Dat hij zo snel op eigen benen zou staan en in zijn droomhuis zou wonen, had hij zelf niet verwacht. “Geld op de bank brengt niks meer op, dus besloot ik een paar jaar geleden te investeren in bouwgrond. Ik vond grond vlak bij mijn ouders, niet ver van mijn werk en met de zon aan de achterzijde.” Toen Brendon een kijkwoning van AVL passeerde, besloot hij eens te gaan luisteren. “De normen worden elk jaar strenger, daarom besloot ik bij de bank te horen wat mijn mogelijkheden zijn. Sneller dan verwacht hakte ik de knoop door.”

BEN

Brendon voelde direct een klik met de bouwpromotor van AVL Woningbouw. “Ze begrepen welk huis ik voor ogen had. Zelf bouwen, daar was ik al van afgestapt. We kennen er niet veel van in onze familie. Ik informeerde bij AVL en ging in een aantal kijkhuizen op bezoek. Dit zou het worden. Ook heel belangrijk voor mij was het energieverhaal. Met AVL had ik de mogelijkheid om BEN, bijna-energie-neutraal, te bouwen door te kiezen voor extra isolatie, zonnepanelen en driedubbelglas. Er heerst constant een fijn klimaat in huis. De verwarming moest pas in november op, en dan nog niet volle bak. Ik betaal liever wat meer aan extra isolatie en andere maatregelen dan aan energiekosten.”

XL keukeneiland

Samen met de bouwpromotor koos Brendon het huis dat hij wou: een strakke blok met een plat dak zonder verloren ruimtes en gemakkelijk in onderhoud. 2A architecten gingen met de vereisten aan de slag en tekenden zijn droomhuis. “De wit-zwart keuken is de blikvanger in de leefruimte. Ik koos voor een extra groot eiland met veel werkruimte en naast een kookvuur ook een teppanyaki-bakplaat. Ik ben kok van opleiding. De keuken is dus belangrijk. Ze ligt er altijd spik en span bij, zodat met de gordijnen open de voorbijgangers geen rommel zien liggen.” Verder is de benedenverdieping compact en geriefelijk ingedeeld. Op de bovenverdieping liggen drie slaapkamers, waarvan eentje met een dressing en een badkamer. “In de inrichting kan je zover gaan als je zelf wil. AVL werkt met budgetten. Wil je iets meer, dan ga je buiten budget en dat wordt dan ook duidelijk op papier gezet.”

De promotor volgde de werken op de voet, en af en toe kwam Brendon zelf kijken. “Alles verliep prima en de werken volgden elkaar snel op. Ondertussen legden we zelf de tuin aan. Dit is iets wat we wel zelf konden. En zo woon ik nu in een mooi huis dat helemaal klaar is. Ik geniet ervan om zalig thuis te komen na mijn werk.”

Deel deze realisatie

Of contacteer ons voor meer info

Traffic sign

Woningen

incl. grond