back to overview

Angela & Yvo

Angela & Yvo main image

Type:

Klassieke woning - HOB

Bouwlagen:

0

Oppervlakte woning:

0m2

Slaapkamers:

0

Een nieuw begin, een nieuw huis

Angela en Yvo leerden elkaar op latere leeftijd kennen. Ze besloten om samen een huis te bouwen waar ze samen oud kunnen worden, met veel lichtinval, gemakkelijk in onderhoud en niet te veel tuin. Dat werd tot in de puntjes voor hen geregeld.

Yvo was van Weelde, Angela woonde in Meerhout. Ze kozen voor een nieuwe start, een nieuw hoofdstuk in hun leven en gingen op zoek naar bouwgrond. “We wilden geen groot stuk grond, want we wilden zeker geen grote tuin. Een rijwoning zagen we niet zitten, halfopen mocht. En zo stootten we op een klein hoekstuk in een wijkje in Meerhout. Ideaal van grootte. We startten de zoektocht naar een bouwfirma ”, zegt Yvo. “Mijn eerste huis bouwde ik jaren geleden zelf. Elk weekend aan je eigen huis timmeren, het heeft wel iets, maar op mijn leeftijd zag ik het niet meer zitten. Bovendien zijn de normen vandaag zo streng dat het steeds moeilijker wordt om het zelf goed te doen.”

Grote ramen

En zo zette het koppel een eerste voet bij Woningbouw AVL binnen. “We struinden een paar firma’s af, maar hadden er niet altijd een goed gevoel bij. Bij AVL zat het gevoel vanaf het eerste gesprek meteen goed. We wisten goed wat wilden, en daar hadden de coördinator en architect ook oor voor.” Yvo en Angela wilden een huis met grote ramen voor veel lichtinval, en het moest onderhoudsvriendelijk zijn en praktisch met veel bergruimte. De basis van het huis moest goed zitten met een degelijke installatie en vloerverwarming. “We gingen een kijkje nemen in de kijkwoning in Ham. Een energiezuinige woning als dat, was wat ook wilden.”

Eigen keuzes

Op een jaar tijd werd het huis van het koppel rechtgetrokken. “Wat ons vooral aansprak is dat AVL alle zorgen uit handen neemt, maar wil je toch bepaalde zaken zelf doen, is dat ook geen enkel probleem. Zo ontfermde ik mezelf over de elektrische installatie en legde de elektriciteit. Ik werkte vroeger in de branche en weet van aanpakken”, zegt Yvo. “Ook de keuken kozen we niet uit het gamma van AVL, omdat we een donkere keuken wilden en onze gading niet vonden. Net als de vloeren. Het is gemakkelijk dat de contracten van AVL zo aanpasbaar zijn”, voegt Angela toe.

Geen zorgen

Wat het koppel het meest aansprak, was dat hen alle zorgen uit handen genomen werd. “We kwamen elke dag een kijkje nemen en zagen de bouw vorderen. Waren er problemen, dan loste de werfleider ze meteen op. Grote problemen zijn er bovendien nooit geweest. De aannemers waar AVL mee samenwerkt zijn stuk voor stuk bekwame mensen, net zoals de werkmannen. Altijd waren ze vriendelijk en stonden ze je te woord.” En zo woont het koppel vandaag in hun droomhuis. “Hier willen we samen oud worden. Het is echt een fantastische woning met alles wat we moeten hebben, een grote badkamer met bad en douche, twee grote slaapkamers en op zolder nog extra ruimte. Met het zonnetje dat hier elke dag naar binnen schijnt voelen we ons altijd een beetje op vakantie.”

Deel deze realisatie

Of contacteer ons voor meer info

Traffic sign

Woningen

incl. grond