back to overview

Andy & Davinia

Andy & Davinia  main image

Type:

Klassieke woning - HOB

Bouwlagen:

0

Oppervlakte woning:

0m2

Slaapkamers:

0

Pas een appartement gekocht in Sterrebeek en toch onmiddellijk opnieuw bouwen. Het was niet de bedoeling van Andy en Davinia, maar een mooie bouwgrond tegen een mooie prijs besliste daar anders over.

“Via het internet zijn we op zoek gegaan naar sleutel-op-de-deur-bouwfirma’s. We hebben er in totaal vier gecontacteerd en gesprekken mee gevoerd. AVL Woningbouw gaf ons niet alleen de beste indruk, het is ook het enige bedrijf dat vanaf het begin met een architect werkt. Geen standaardwoning dus, wel een huis volledig naar onze wensen.

Nadat we de plannen hadden goedgekeurd, ging het eigenlijk heel snel. Dat was ook wel nodig, want we moesten op tijd uit ons appartement. AVL heeft zich perfect gehouden aan de afgesproken timing, zo waren ze soms zelfs met 3 ploegen tegelijk aan de slag.”

“Budgettair klopte het plaatje volledig. Extra’s komen er uiteindelijk altijd bij, maar dat was door onze eigen keuzes. Bovendien was het niet écht een verrassing. We hadden het van tevoren ingecalculeerd.

We zijn van in het begin gegaan voor een lage-energiewoning, waar AVL trouwens om bekend staat. Dat betekent extra dikke isolatie, meteen een condensatieketel en een ventilatiesysteem. Voor ons is bouwen met AVL ronduit een succesverhaal. Wij waren tijdens het bouwproces redelijk streng en kritisch, maar zij zelf ook. Zo liet de werfleider een gemetste boog terug afbreken omdat hij niet tevreden was. Terwijl wij dat niet eens gezien hadden. Waar kom je dat nog tegen?”

Deel deze realisatie

Of contacteer ons voor meer info

Traffic sign

Woningen

incl. grond