Waarom sleutel-op-de-deur beter is dan verbouwen

De zoektocht naar een nieuwe woning neemt niet alleen veel tijd in beslag, het is ook een afweging van welke woning nu past bij jouw wensen én je budget. Bij AVL Woningbouw bekeken we de verschillende opties zoals een huurwoning, een grondige renovatie van een bestaande woning en een nieuwbouwwoning. Het resultaat? De laatste optie blijkt steeds de beste keuze voor jouw budget.

Geen onverwachte kosten

Het renovatiebudget spreiden over enkele jaren is vaak een argument om te kiezen voor renovatie. Lijkt ideaal, toch? Je moet wel werken met de bestaande structuur en vorm van de woning, en de kosten kunnen hoger oplopen dan verwacht door onvoorziene omstandigheden of niet doelgerichte plannen. Hierbij worden cruciale factoren zoals bijvoorbeeld het E-peil over het hoofd gezien. Met een nieuwbouwwoning van AVL Woningbouw weet je vanaf de start van je bouwproject hoe veel jouw woning kost. Geen kostelijke verrassingen meer!

Wettelijke bescherming

Een woning renoveren is een werkje van lange adem dat veel tijd, energie en handigheid vraagt. Bovendien zijn er vaak discussies tussen twee aannemers die de schuld bij de andere partij leggen niet ongewoon. Een architect die je verbouwing opvolgt kan dit voor een stuk van jou overnemen, maar die staat niet garant voor de kwaliteit van de werken door de aannemers, de uitvoeringstermijn en de prijs. Met de Wet-Breyne die opgelegd wordt bij sleutel-op-de-deur nieuwbouwwoningen ben je dat wel.

Woning op maat 

Muren die niet staan zoals je wil, geen kelderruimte, deuropeningen die je liever op een andere plek ziet… Koop je een woning, dan is die nooit 100% zoals jij het wil omdat je met de bestaande vormen, structuren en beperkingen moet werken. Bouw je een woning, dan kan je deze wel volledig naar jouw hand zetten. Onze aanpak garandeert niet alleen maatwerk volgens de regels van de kunst maar ook, mits wat discipline van jouw kant, een zeer kosteneffectieve woning die aan al je wensen voldoet.

Klinkt sleutel-op-de-deur bouwen je als muziek in de oren? Neem een kijkje naar onze ontwerpen en realisaties of breng voor vrijblijvend advies een bezoekje aan onze toonzaal.

Een investering in de toekomt

Wanneer je verbouwt blijft de ruwbouw van de oude woning nog steeds de basis van je nieuwe woning. En die bepaalt voor een groot stuk de verkoopwaarde van de woning. Je hebt ze waarschijnlijk goedkoper kunnen aankopen, maar je zal ze ook aan een lagere prijs kunnen verkopen. Maw: niet elke aanpassing van de woning zal zich terugverdienen in de verkoopwaarde van je huis. Zeker wanneer je op lange termijn toch een nieuwbouwwoning wil, hak je die knoop best meteen door: op termijn loont dat.

Een energiezuinige verbouw is mogelijk, MAAR…

In theorie is alles mogelijk. Een oude woning kan omgevormd worden naar een passiefwoning, maar in praktijk blijkt zoiets een zeer kostelijke aangelegenheid te zijn. Sommige goedkopere, in nieuwbouw evidente, maatregelen zijn zelfs technisch onmogelijk. Een massieve muur (na-)isoleren kan enkel met buitengevelisolatie, maar dan kom je terecht in een stedenbouwkundig kluwen van bouwlijnen en afstanden tot de perceelgrens die je moet respecteren. Met een nieuwe woning kan je de economisch voordeligste weg plannen naar een “energiezuinig geheel”.

ontvang je graag meer info?