Vijf badkamertrends

Me-time en meer comfort zijn de sleutelwoorden in de hedendaagse badkamer. Het is niet enkel meer de ruimte waar je je ’s ochtends snel klaar maakt en rap een douche neemt. We nemen er alsmaar meer tijd voor onszelf. Net als in andere leefruimtes zien we ook in de badkamer een aantal belangrijke trends. We zetten ze op een rijtje.

 1. Ontspannen
  De badkamer wordt meer en meer een ontspanningsruimte. We genieten graag van een uitgebreid warm bad als ontspanning of van een verkwikkende douche. Een grote inloopdouche of een ruime badkuip zijn meer en meer de vereisten. De badkamer mag de plek zijn waar we graag vertoeven. Het is vandaag meer en meer mogelijk om de badkamer volledig op maat volgens persoonlijke keuzes samen te stellen. Er is voor elk wat wils.

 2. Back to nature
  De natuur in huis halen, is iets wat de voorbije jaren sterk zien opkomen in de leefruimtes. Natuurlijke materialen als hout en steen slaan ook in de badkamer de toon. Wat dacht je van enkele planten om de badkamer kleur te geven? Daarna wordt ook meer een meer gekeken naar waterbesparende en milieuvriendelijke oplossingen.

 3. Stijlvol zwart
  Zwart is een kleur die in de modewereld regelmatig te zien is. Ook in het interieur doen zwartaccenten het goed. Denk daarbij in de badkamer vooral aan zwart kraanwerk bij een houten, wit of marmeren meubel. Ze geven de badkamer een subtiele designuitstraling. Ook een zwarte accentmuur kan perfect in de badkamer, pas enkel op met een overdaad aan zwart, want dan oogt de badkamer al snel te kil.

 4. Slimme badkamer
  In een wereld waar digitale media en smartphones de overhand krijgen, ontwikkelen de technische snufjes voor in huis zich sneller. Ook in de badkamer ontbreken ze niet. Geluidssystemen weggewerkt in de spiegel, ingewerkt boxen, led-verlichting rond het bad, douche of spiegels, een draadloos laadstation, of een spiegel die niet aandampt, het is tegenwoordig allemaal mogelijk.

 5. Hygiënisch toilet
  De trend van hygiëne in de badkamer en toilet zet zich nog wat verder door met het spoelrandloze toilet. Geen dikke boord waar vuilresten blijven plakken, een pot uit antibacteriële materialen en vuilafstotende oppervlaktes zorgen ervoor dat het toilet schoon en onderhoudsvriendelijk is. Het hygiënische toilet spoelt uiteraard ook zelf door.

ontvang je graag meer info?