Hoe een energiezuinig warm nest je flink wat oplevert

Maak je nu al in orde met het nieuwe E-peil voor 2021.

Bouwen met AVL Woningbouw is tekenen voor een korting op je kadastraal inkomen. Zoveel is zeker. Want bij AVL Woningbouw voldoet jouw warm nest nu al negen kansen op tien aan het nieuwe, zelfs nog veel lagere E-peil voor 2021.

Waar gaat het over?

Om aan de klimaatdoelstellingen te voldoen, wil de overheid dat woningen alsmaar energiezuiniger worden. Terecht. Dus om duurzaam bouwen en wonen aan te moedigen, beloont ze huizen met een laag E-peil met een verlaagd kadastraal inkomen. Meer bepaald 50 of 100% vermindering op je onroerende voorheffing voor een periode van 5 jaar. Dat scheelt meer dan een slok op een borrel. 

Wat is dat E-peil nu weer precies?

Het E-peil is het cijfer dat aangeeft hoe energiezuinig een gebouw is. Dat cijfer wordt berekend op basis van de hoeveelheid energie die nodig is om je woning het hele jaar door op een constante temperatuur van 18°C te houden. 

Die hoeveelheid energie wordt door veel factoren beïnvloed. Denk aan de thermische isolatie en de luchtdichtheid van je woning. Maar even goed aan het rendement van je verwarming en ventilatiesysteem, of de compactheid en de oriëntatie van je huis. Raak je stilaan het noorden kwijt? Geen nood, lees rustig verder.

Wat moet ik daar als bouwheer van kennen? 

Niets. Behalve dat hoe lager het E-peil, hoe energiezuiniger je woning. Hoe wij ervoor zorgen dat negen op tien van onze woningen nu al lager scoren dan de norm voor 2021, laat dat onze zorg zijn. En jouw extra voordeel, in de vorm van een korting op je kadastraal inkomen. 

Wat moet ik als particulier doen? 

Iedere dag krijgen we mensen over de vloer die door de bomen het bos niet meer zien. En dat begrijpen we als geen ander. Als professionals is het immers al specialistenwerk om op de hoogte te blijven van de continu wijzigende regelgeving, de premies en kortingen waar je als particulier recht op hebt enz. 

Het beste wat je kan doen is dus even langslopen in onze showroom. Daar leggen we je aan de hand van concrete voorbeelden graag alles rustig uit. Van EPB-norm over E-peil tot BEN-woning. En hoe een kleine extra investering op korte termijn, zich dankzij een levenslang lager energieverbruik ruimschoots terugverdient. En op de lange termijn zelfs flink wat oplevert.

Contacteer ons voor een afspraak via info@avlwoningbouw.be of op het nummer 011 450 280. Geheel vrijblijvend uiteraard.