Hoe AVL jou een laag E-peil garandeert

EPB, E-peil, S-peil, K-peil ... Zie ook jij door de bomen het bos niet meer?

Geen nood. Bij AVL Woningbouw zorgen onze specialisten ervoor dat jouw nieuwe woning ruimschoots aan alle normen voldoet. En dat je voor de rest van je dagen verzekerd bent van een energiezuinig warm nest. 

Wist je trouwens dat negen van de tien AVL-woningen nu al E20 zijn? En dat ook die tiende woning lager dan E30 (BEN) scoort?

Wat betekent het E-peil in mensentaal? 

EPB is de afkorting van Energieprestatie en Binnenklimaat. Op 1 januari 2006 verving het Vlaams Gewest zijn isolatiereglementering voor gebouwen door de ‘energieprestatieregelgeving’. Ook bekend als het EPB-beleid. Binnen dat beleid is het E-peil de norm waarmee gemeten wordt hoe goed een gebouw scoort op het vlak van energiezuinigheid. 

In 2006, bij de invoering, mocht een woning nog maximaal een E-peil E100 hebben. In 2021 mag dat nog maximaal E30 zijn. Dat heet dan een BEN-woning; een Bijna-Energie-Neutrale woning. Hoe lager het peil, hoe energiezuiniger de woning dus. Een E0-woning is energieneutraal. 

Zoals hierboven al gezegd halen alle huizen van AVL Woningbouw nu al de norm die Europa pas voor 2021 oplegt. Meer nog, negen van de 10 AVL-woningen scoren nu al E20. Een pak beter dan de norm dus. 

Hoe doen we dat? 

Het E-peil van je woning hangt af van de kwaliteit van de thermische isolatie, de luchtdichtheid, de compactheid, de oriëntatie, de bewuste ventilatieverliezen en de vaste installaties voor verwarming, warm water, ventilatie, koeling en verlichting. 

Onze bouwadviseur en de architect zijn hier zodanig van doordrongen, dat ze ieder ontwerp zien als een nieuwe uitdaging om het E-peil verder omlaag te halen. Ook voor jou dus. 

Vervolgens berekenen onze externe specialisten het E-peil van jouw woning met behulp van speciaal daarvoor geschreven software. Jij hoeft je dat dus helemaal niet in je hoofd te steken. Maar als je van naadje tot draadje zou willen weten hoe die berekening werkt - en wat je eventueel zelf nog kan doen om energiezuinig te leven - aarzel dan niet om ons daarover aan te spreken. 

Contacteer ons vrijblijvend voor een extra woordje uitleg via info@avlwoningbouw.be of op het nummer 011 450 280