Familie Lantin - Rutten

Familie Lantin - Rutten

Pastorijwoning met veel ruimte en gezelligheid

Ze hadden niet gedacht ooit nog te bouwen, want hun huis was net klaar na een grote verbouwing. Tot de vader van Martin het voorstel deed om te bouwen op de naastgelegen bouwgrond aan zijn woning. Martin en Christiane namen AVL onder de arm en samen bouwden ze nu toch wel echt hun droomhuis.

Ze kwamen allebei uit een vorige relatie toen ze, ondertussen ook al, 20 jaar geleden samen een huis kochten. Ze knapten de oude woning volledig op met het idee om er de komende jaren van te genieten. “Tot we bouwgrond van pa kregen met de voorwaarde om daar te bouwen en te wonen”, zegt Martin. “We twijfelden even, want ons huis was net klaar.” Nadat hij twee huizen zelf volledig onder handen nam, zag hij het dit keer niet meer zitten. “We hebben allebei een drukke job en weinig tijd om een huis van nul te bouwen. We wisten al snel dat het een sleutel-op-de-deur woning zou worden”, zegt Christiane. En zo gingen ze op zoek naar een woningbouwfirma die het dichtst aansloot bij hun wensen.

Goed gevoel

“We trokken naar de opendeurdag van AVL Woningbouw en voelden ons direct thuis. We zagen ons droomhuis in pastorijstijl in een van de boeken staan, voegden er nog wat wensen en opmerkingen aan toe, en daarmee ging de architect aan de slag”, aldus Martin. Een van die wensen was dat ze grote ramen aan de achterzijde wilden voor veel lichtinval. Een living met open keuken hoefde voor hen niet. “Je ziet dat vaak tegenwoordig, maar wij vinden het prettig dat je jezelf kan terugtrekken in de keuken en dat elke kamer zo z’n functie heeft.” En aangezien de kinderen allemaal de deur uit zijn, mocht er een slaapkamer minder ingericht worden, maar kozen ze voor een grotere badkamer. “Zodat we een stoomcabine konden plaatsen.”

Esthetische ingrepen

Tijdens de bouw van hun droomhuis woonden Martin en Christiane in een kleine caravan op het terrein. “Door een stom ongeluk zat ik met mijn arm in de gips. Helpen kon ik niet, maar ik kon wel alles goed in de gaten houden”, lacht Martin. “En ik moet zeggen dat ik met plezier terug kijk op die periode. De coördinatie liep perfect en de werken volgden elkaar goed op. AVL werkt met echte vaklui. De aannemers dachten bovendien mee. Zo kozen we ervoor om in de gevel een rij bakstenen recht te zetten. Dit geeft een speels effect, maar dat betekent wel dat je op de hoek tegen de open zijde van de baksteen aankijkt. De aannemer stelde voor om er een blokje blauwe steen te plaatsen om het geheel esthetisch aantrekkelijker te maken. Daarnaast stelde hij ook voor om de garage wat breder te maken, zodat we zonder aarzeling gemakkelijker in en uit konden rijden. Wanneer we vragen hadden, antwoordden ze met veel plezier. Niks was hen teveel.”

Veel hout

In drie weken stond de ruwbouw recht. Een aantal van de afwerkingen, zoals de plaatsing van de keuken, het leggen van het parket boven en de vloer beneden deed Martin zelf. “Ik renoveerde mijn vorige woning zelf, ik kon dit keer toch ook niet alles uit handen geven.” Christiane en Martin zijn echte natuurmensen die veel tijd buiten doorbrengen. Ze kozen dan ook voor veel hout in het interieur. En in de winter steken ze gezellig de speksteenkachel aan en genieten ze extra hard van de gezelligheid in hun nieuwe thuis.

  • Familie Lantin - Rutten
  • Familie Lantin - Rutten
  • Familie Lantin - Rutten
  • Familie Lantin - Rutten
  • Familie Lantin - Rutten
  • Familie Lantin - Rutten
  • Familie Lantin - Rutten
  • Familie Lantin - Rutten
  • Familie Lantin - Rutten
  • Familie Lantin - Rutten
  • Familie Lantin - Rutten
  • Familie Lantin - Rutten
  • Familie Lantin - Rutten
  • Familie Lantin - Rutten
  • Familie Lantin - Rutten
  • Familie Lantin - Rutten
  • Familie Lantin - Rutten
  • Familie Lantin - Rutten
  • Familie Lantin - Rutten
  • Familie Lantin - Rutten