Voordelen van nieuwbouw

Kies je voor een nieuwbouwwoning of ga je voor een grondige renovatie? Twijfel je of jouw budget wel toereikend is voor een nieuwbouw? Wij maakten de rekensom voor jou en kunnen met overtuiging zeggen dat nieuwbouw resoluut de beste keuze is voor jouw budget.

Huren of verbouwen

Huren is gemakkelijk, maar vraagt maandelijks een deel van je budget. Rekening houdend met de inflatie zal je huurprijs stijgen daar waar de afbetaling van een lening niet zal indexeren. Wil je toch liever eigendom opbouwen, dan kan je een woning kopen en verbouwen. De verbouwkosten kunnen dan gespreid worden over meerdere jaren. Lijkt ideaal, toch? Je moet wel werken met de bestaande structuur en vorm van de woning, en de kosten kunnen hoger oplopen dan verwacht door onvoorziene omstandigheden of niet doelgerichte plannen. Hierbij worden cruciale factoren zoals bijvoorbeeld het E-peil over het hoofd gezien. Bovendien woon je enkele jaren op een bouwwerf.

Zelf je woning bouwen

Kies je voor een nieuwbouwwoning, dan zijn er verschillende opties. Je kan je woning zelf bouwen: een werkje van lange adem dat veel tijd, energie en handigheid vraagt. Discussies tussen twee aannemers die de schuld bij de andere partij leggen zijn niet ongewoon en het is ook zeer moeilijk om vanaf de start van het bouwproces de exacte kostprijs van je woning en de volledige bouwperiode te kennen. Werken met een architect kan een deel van deze problemen oplossen, maar deze versie van een sleutel-op-de-deuroplossing valt buiten de Wet Breyne. De architect staat hierdoor niet garant voor de kwaliteit van de werken door de aannemers, de uitvoeringstermijn en de prijs.

Projectwoningen

Een projectwoning lijkt dan de ideale oplossing. Een gloednieuwe woning die in de mate van het mogelijke op jouw wensen afgestemd wordt én goedkoop. Maar een projectwoning is nooit 100 % maatwerk en is ook niet per se goedkoper dan een woning van AVL die wél op maat wordt gebouwd. Wij voldoen eveneens aan de tienjarige aansprakelijkheid, bouwen volgens de regels van de kunst en kunnen, mits wat discipline van de bouwheer, een zeer kosteneffectief voorstel op tafel leggen.

Voordelen van nieuwbouw