Aanpak

Met 35 jaar en 4000 afgewerkte woningen op de teller heeft AVL Woningbouw zijn vakmanschap al meer dan bewezen. Wil je graag weten waarin we ons onderscheiden van de concurrentie? Dan overtuigen we je graag met tien redenen om voor AVL te kiezen.

1 Unieke ontwerpen op maat

Elk woningontwerp start bij ons met een wit blad. Het is de taak van de bouwadviseurs en de architect om al jouw noden en wensen om te vormen tot een plan op maat én binnen budget.

2 Grootste permanente bouwbeurs van België

Onze toonzaal is 1100 m² groot en bevat zo goed als alle bouwmaterialen die nodig zijn voor de bouw van een woning. Gaande van de dakpannen en gevelstenen, over binnendeuren en trappen, verscheidene technieken zoals warmtepompen tot en met keukens en badkamers. Allemaal onder één dak. Bespaar jezelf heel wat tijd, kom eens langs en laat je inspireren!

3 Vaste prijs & bouwtermijn

Vanaf het moment dat je de plannen goedkeurt, ken je de exacte kostprijs van je woning. Geen onaangename verrassingen en facturen tijdens het bouwproces. Bovendien spreken we een vaste opleveringstermijn af waarop de oplevering gebeurt.

4 Eén aanspreekpunt

Vanaf het eerste gesprek tot en met de oplevering heb je één aanspreekpunt voor al jouw vragen en problemen. Tijdens het bouwen neemt de werfleider al je vragen en wensen op met de betrokken onderaannemers en arbeiders. Het geregel van alle praktische zaken wordt voor jou gedaan waardoor je het bouwproces bij wijze van spreken vanuit je luie zetel kan opvolgen.

5 35 jaar ervaring

4000 gerealiseerde woningen later beheersen we als geen ander het bouwproces van een woning. Die opgedane ervaring gebruiken we elke dag opnieuw om ieder project in goede banen te leiden. Dit vanaf het prille begin tot aan de definitieve oplevering.

6 Massieve bouwmethode van topkwaliteit

AVL Woningbouw kiest steeds voor de beste materialen en nieuwste technieken. Dat is onze garantie voor een duurzame woning die voldoet aan alle energienormen en de komende generaties voorziet van een thuis. Ook de afwerking gebeurt volgens de regels van de kunst. Elke aansluiting wordt doordacht op vlak van stabiliteit, vocht, condensatie, energie, akoestiek… en is samengevat in een detailboek dat door onze aannemers strikt gevolgd wordt.

7 Wet Breyne

Elke sleutel-op-de-deurfirma is gebonden door de Wet Breyne en dat is bij AVL niet anders. Hierdoor bent je zeker van een borgstelling bij problemen en voldoet jouw contract aan strikte voorwaarden. Mocht er iets mislopen, dan is er geen twijfel of interpretatie mogelijk rond de gemaakte afspraken.

8 Erkende aannemer met lokaal vakmanschap

AVL Woningbouw is erkend in categorie D, klasse 5 en voldoet dus aan de strengste normen die aannemers opgelegd worden. Dankzij permanente controles op technische bekwaamheid, financiële draagkracht en professionele integriteit door de overheid bent u zeker van onze kwaliteit. Al onze arbeiders zijn ook lokale vakmensen. Naast een vlotte communicatie komt dit ook de kwaliteit van onze woningen ten goede en stimuleren we onze economie!

9 E-peilberekening vooraf

De energienormen en het opgelegde E-peil voor woningen worden steeds strenger. Een voorafberekening van het energiepeil van je woning is dus een absolute aanrader. Zo weet je op voorhand of je woning aan alle eisen voldoet. Indien nodig, kunnen we je zelfs adviseren om op een prijsbewuste manier nog een stap verder te gaan.

10 Budgetbegeleiding

Geen idee van het budget dat nodig is voor het bouwen van een woning? Of denk je dat een nieuwbouw niet binnen jouw budget ligt? Spreek dan zeker een van onze bouwadviseurs aan. Zij geven je snel een beeld van alle mogelijkheden en als je net iets te ambitieus was in je plannen, begeleiden zij je naar een evenwaardig haalbaar alternatief.