Familie Buntinx – Menten

Familie Buntinx – Menten

Véél speelruimte voor dochter Phebe

Roland en Keshia wilden een huis waar dochter Phebe kan ravotten in de tuin en spelen op zolder. Ze bouwden halfopen in een rustige straat vlak bij de school van Phebe. “We konden haar eindelijk het speelhuis in de tuin geven waarvan ze droomde”, zeggen ze.

Het koppel woonde in een appartement twee straten verderop. Jaren waren ze er gelukkig met hun twee. Zelfs toen dochter Phebe geboren werd, was het appartement perfect. Enkele jaren later merkten ze dat Phebe speelruimte miste. “Om buiten te kunnen spelen moesten we naar een speelplein in de buurt. De living stond vol speelgoed, want ruimte voor een extra speelkamer was er niet. Dit was niet wat we wilden voor onze dochter.”

Dicht bij school

Ze keken uit naar een woning om te verbouwen, maar stapten daar vanaf. “Aan de meeste oudere huizen zijn grote kosten. We kennen er bovendien te weinig van”, zegt Roland. En zo besloot het koppel bouwgrond te kopen. “Dit stukje grond van vijf are was ideaal. We wonen dicht bij school en er is voldoende ruimte om te ravotten in de tuin.”

Droomhuis

Zelf bouwen was, omwille van tijdsgebrek en te weinig kennis, geen optie. Dus trok het koppel naar AVL Woningbouw. “We hadden meteen een goed gevoel. Het onthaal was hartelijk en ze luisterden er naar onze wensen en noden.” Dat het een woning in landelijke stijl moest worden, wisten Roland en Keshia van het begin. “Samen met de architect van AVL tekenden we ons droomhuis op maat. In plaats van drie slaapkamers gingen we voor twee grote kamers. En de geplande bergzolder maakte plaats voor een grote speelzolder voor Phebe. Vanaf het moment dat we bij AVL binnenstapten, is alles heel duidelijk op papier gezet met alle bijkomende kosten. We wisten nog voor de start van de bouw waar we aan toe waren. Hou er wel rekening mee dat je toch meer betaalt dan de standaardbudgetten, want tuurlijk wilden ook wij net die specialere deuren of een iets duurdere vloer dan inbegrepen”, zegt Keshia lachend.

Speelzolder

Ook al gaf het paar alles uit handen, toch waren ze steeds welkom op de werf om de werken op te volgen. “Alle werken zijn uitgevoerd binnen de afgesproken termijn. Op amper dertien dagen stond de ruwbouw recht. Een jaar later woonden we in onze BEN-woning. Ook voor de inrichting van de woning geeft AVL advies. We begonnen van nul met nieuwe meubels. Fijn is dat om een volledig nieuwe start te nemen in een nieuw huis met nieuwe meubels en veel ruimte. We zijn erg tevreden. En dan vooral met het huis, met de speelzolder voor Phebe en de tuin.”

  • Familie Buntinx – Menten
  • Familie Buntinx – Menten
  • Familie Buntinx – Menten
  • Familie Buntinx – Menten
  • Familie Buntinx – Menten
  • Familie Buntinx – Menten
  • Familie Buntinx – Menten
  • Familie Buntinx – Menten